IT-juhtimisstiilidest

Foto: Ardo Kaljuvee

Riho Pihelpuu, ADM Interactive'i juht, on hea näide coach-tüüpi juhist, kes peab oluliseks töötajate heaolu ja arengut, ning kelle jaoks kesksel kohal on nende koostöö edendamine. Ta ise on öelnud:

„Hoolimata kiiresti kasvust on meie jaoks oluline tegeleda iga töötajaga personaalselt ja süsteemselt, sest ainult nii saame luua hästi kokkusobivaid tiime, kellel on hea koos töötada. Muidugi oleks lihtne delegeerida kõik töötajatega seotud tegevused personaliosakonnale ja juhtidelt nõuda aina paremaid majandustulemusi, kuid siis ei saaks me enam öelda, et meie prioriteet on töötajate heaolu.“

Töötajate heaolu suurendamise taga on mõistmine, et parimad tulemused saavutatakse siis, kui töökeskkond seda soosib. Muuhulgas toimub ettevõttes kord kuus innovatsioonireede, kus tiimid saavad kõrvalprojektidega tegeleda või koolitusprogrammides osaleda, ning praktikantidele määratakse personaalne mentor ja buddy. Selline lähenemine soodustab mitte ainult töötajate loovust ja entusiasmi, vaid loob ka vabama keskkonna tiimiliikmetega suhtlemiseks, ning soodustab töötajate igakülgset arengut. Juhtkonna pingutused on ka vilja kandnud - nimelt pälvis ADM Interactive 2019. aastal Unistuste Tööandja tiitli erasektoris.


Foto: Andres Haabu

Mitmel rindel tegutsev värvikas kuju Peeter Marvet on näide suhtlejast, aga ka mentorist. Ennast tutvustab ta kui inimest, kes on õppinud palju, kuid kellel pole ühtegi diplomit. Enda kogemustest on ta välja toonud:

"teised programmeerivad minust paremini, pean selle maha jätma ning keskenduma juhtimisele ja jutustamisele."

Tõepoolest, ta on väga aktiivne olnud meedias ja ajakirjanduses, kuid ei saa kuidagi öelda, et ta tehnilise poole pealt pädev ei oleks. Tema oskuste ampluaa on kirju ja lai, ulatudes "pehmetest" oskustest tehniliste pädevusteni. Ajakirjanduses on teda kajastatud kui müstilist kuju, kellele meeldib asjadele hands-on läheneda. Pidev areng ja mentorlus on tema loomuses ning ta on tegelenud nii koolituste kui ka tehnikateemaliste teemade avalikkusele kajastamisega. Ka temaga isiklikult kontaktis olnud töötajad on iseloomustanud teda kui personaalse lähenemisega ja abivalmit inimest.



Viited:

https://kultuurikatel.ee/2019/03/04/adm-interactive-unistuste-tooandja-2019-varbame-inimesi-mitte-oskuste-vaid-vaartuste-ja-suhtumiste-jargi/

https://www.personaliuudised.ee/uudised/2019/02/25/unistuste-tooandja-kogu-juhtkonnal-tuleb-pingutada

https://www.ituudised.ee/uudised/2019/03/11/lubatud-koera-tottu-vahem-palka-maksta-ei-saa

 https://et.wikipedia.org/wiki/Peeter_Marvet

http://tehnokratt.net/peeter-marvet/

https://www.aripaev.ee/saated/2018/10/08/it-juhi-rollist-fiktiivse-firma-naitel


Comments